19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 27-10-2023 23:07:00

Verslag en foto's: ADO moet wederom genoegen nemen met gelijkspel

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo weer punten laten liggen. In de voor ADO Den Haag moeizame eerste helft kwamen de Limburgers op 0-1 voorsprong. ADO boog de stand in de tweede helft in 2-1 om, maar in de slotfase wist VVV toch nog verrassend de gelijkmaker te scoren.

Trainer Kalezic stelde hetzelfde elftal op als afgelopen maandag in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax die doelpuntloos eindigde.

Voor de aftrap van de wedstrijd was er een eerbetoon aan oudspeler en oudtrainer van ADO Den Haag Piet de Zoete die in mei dit jaar overleed. Hij speelde 344 wedstrijden voor ADO. Piet zou op 6 november 80 jaar zijn geworden. Omdat ADO pas op 12 november weer een thuiswedstrijd speelt is er besloten om hem nu bij de wedstrijd van vanavond te herdenken. Er waren twee mooie spandoeken voor hem, er werd een minuut stilte voor de wedstrijd gehouden en ook speelden de spelers met rouwbanden om.

Kalezic moest noodgedwongen in de 7e minuut al een wissel doorvoeren. Justin Che verliet geblesseerd het veld, Tyrese Asante was zijn vervanger.
Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Wat kleine kansjes over en weer.
Henk Veerman had in de 13e minuut de kans op de openingstreffer, maar hij kon de bal niet goed kwijt. Ook een afstandsschot in de 14e minuut bleef onbeloond.
Ook een kans voor VVV een minuut later bleef onbenut. Maar in de 16e minuut was het dan wel raak voor de tegenstander. Martijn Berden liep door de verdediging en schoot de bal achter Nikiema: 0-1
ADO probeerde de stand zo snel mogelijk gelijk te trekken, maar een vrije trap randje 16 na een overtreding op Hamdaoui en een afstandsschot van Surmeli brachten geen verandering in de stand. ADO mocht in de laatste fase van de eerste helft zelfs blij zijn dat het bij het ene doelpunt van de Limburgers bleef want het team van Rick Kruijs was de Haagse selectie steeds te slim en te snel af.
Ook de verdediging van Venlo stond als een huis. Er veranderde verder niets aan de stand, ook niet na twee opeenvolgende hoekschoppen van ADO een minuut voor rust, waardoor de kleedkamer met de voorsprong voor VVV Venlo werd opgezocht.

In de rust bleef Mohammed Hamdaoui in de kleedkamer achter, zijn vervanger was Joel Ideho. ADO had vijf minuten na rust dé kans om de gelijkstand op het scorebord te zetten, maar de kopbal van Asante uit de rebound van een corner was te zwak om keeper Jan de Boer te verrassen. Ook Veerman was in kansrijke positie, maar hij stifte de bal hoog over het doel.
In de 63e minuut zette Veerman de stand fraai op 1-1. Goed voor het zelfvertrouwen, want een minuut later was Van der Sande dichtbij een doelpunt. En ADO wist een paar minuten voor het haags kwartiertje op voorsprong te komen door invaller Ideho op aangeven van Van Mieghem:  2-1. Na zijn doelpunt in de 73e minuut werd dan ook het haags kwartiertje vervroegd gescandeerd.
VVV was vijf minuten voor het eind van officiƫle speeltijd dicht bij de gelijkmaker, keeper Nikiema wist het schot op doel met zijn vuisten uit het doel te houden.
Van Mieghem werd in de laatste minuten gewisseld voor Daryl Werker
Net toen ADO dacht de buit binnen te hebben, verschalkte Levi Smans in de slotminuten keeper Nikiema: 2-2. Een domper nu ADO dacht de drie punten al op zak te hebben.

Aanstaande dinsdag wacht de bekerwedstrijd uit tegen VV Noordwijk. De volgende competitiewedstrijd is pas op 6 november. Dan speelt ADO in Eindhoven tegen Jong PSV.